Sajauc visu un liec krāsnī: 3 ļoti vienkāršas un gardas ābolu kūkas receptes visai ģimenei

Šīs trīs vienkāršās ābolu kūkas receptes ir lielisks veids, kā ātri un bez sarežģījumiem pagatavot siltu mājas desertu.

Ābolu kūkas vienmēr ir bijušas viens no vismīļākajiem mājas desertiem — tās ir siltas, mājīgas un lieliski iederas gan rudenī, gan ziemā. Turklāt tām nevajag dārgus produktus vai sarežģītus soļus. Pietiek tikai sajaukt visu vienā bļodā, ieliet formā un likt krāsnī, un drīz visa māja smaržo pēc mīkstas, sulīgas un ļoti gardas kūkas.

Daudziem šī smarža saistās ar bērnību, svētdienām un ģimenes kopā būšanu. Tieši tāpēc ābolu kūkas receptes ir tik pieprasītas — īpaši tās, kuras izdodas katru reizi. Šeit apkopoti trīs ļoti vienkārši ābolu kūku varianti, kuri vienmēr izdodas un neprasa daudz laika.

1. Ābolu kūka uz krējuma (maiga, ātra un vienkārša)

Šī recepte ir ideāla, kad gribas ko saldu pēc garas dienas. Viss ir vienkārši un saprotami.

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Olas saputo ar cukuru, tad pievieno krējumu un samaisa. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri, līdz masa kļūst gluda un viendabīga. Cepamo formu izklāj ar cepampapīru un viegli ieeļļo. Ielej pusi mīklas, virsū kārto ābolu šķēlītes un pārlej atlikušo mīklu. Cep 35–40 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina un gatava.

Padomi, lai sanāktu vēl garšīgāk:

Vislabāk šim pīrāgam der skābeni āboli — tie saglabā formu un piešķir patīkamu svaigumu. Ja āboli ir ļoti mīksti vai sulīgi, mīklai pievienojiet 1 ēdamkaroti rīvmaizes, lai tā nesamirktu un pīrāgs cepoties nezaudētu struktūru. Pirms likšanas krāsnī virspusi var viegli pārkaisīt ar cukuru un kanēli — izveidosies skaista, zeltaini kraukšķīga garoziņa. Kad pīrāgs izcepts, ļaujiet tam atdzist apmēram 15 minūtes — tad tas griezīsies daudz glītāk un gabaliņi nesadalīsies.

Nepieciešams:

200 ml skābā krējuma
2 olas
5 āboli
1 glāze cukura
1 glāze miltu
1 tējk. cepamais pulveris

2. Franču ābolu kūka (ļoti sulīga, ar daudz āboliem)

Šī kūka vairāk atgādina ābolu pudiņu: daudz augļu un viegla mīkla. Ļoti aromātiska un eleganta.

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaiša un pūkaina.mPievieno pienu un izkausētu, atdzesētu sviestu un visu kārtīgi samaisa. Tad iemaisa miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, lai mīkla būtu vienmērīga un bez kunkuļiem.

Ābolus nomizo un sagriež ļoti plānās šķēlītēs — jo plānākas, jo labāk tās izcepsies. Aplej ar citrona sulu, lai tie neapbrūnētu un iegūtu patīkamu svaigumu.

VIDEO:

Ābolus iecilā mīklā un viegli samaisa. Mīklu lej ieeļļotā cepamajā formā un cep apmēram 50 minūtes 180 °C. Kad pīrāgs gatavs, ļauj tam pilnībā atdzist un pēc tam uz pāris stundām ievieto ledusskapī — garša kļūst bagātīgāka, un pīrāgs labāk tur formu griežot.

Padomi:

Jo plānāk sagriezīsiet ābolus, jo maigāka un vienmērīgāka būs kūkas tekstūra. Ja vēlaties izteiktāku garšu, mīklai var pievienot šķipsniņu kanēļa vai muskatrieksta. Šai kūkai lieliski piestāv pūdercukura pārkaisīšana vai plāna karameļu mērce. Pirms pasniegšanas noteikti ļaujiet kūkai pilnībā atdzist — tad tā iegūst īsto franču kūkas efektu un garša kļūst daudz izteiktāka.

Nepieciešams:

900 g ābolu
70 g miltu
100 ml piena
2 olas
50 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
20 g sviesta
20 ml citrona sulas

3. Ābolu kūka uz kefīra (pūkaina un ļoti maiga)

Šī recepte izceļas ar to, ka kūka lieliski paceļas un paliek mīksta arī nākamajā dienā.

Pagatavošana:

Kefīru un olas saputo līdz gludai, viendabīgai masai. Pievieno eļļu, cukuru, vaniļu, kanēli un šķipsniņu sāls, visu labi samaisot. Pakāpeniski iemaisa izsijātus miltus ar cepamo pulveri, lai neveidotos kunkuļi. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pēc tam iecilā sagatavotajā mīklā. Masu pārlej ieeļļotā formā un cep aptuveni 40 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz kūka kļūst zeltaina un virtuvē sajūtama patīkama ābolu smarža.

Padomi:

Vislabāk izmantot kefīru, kas sasildīts līdz istabas temperatūrai — tā mīkla labāk rūgst un kūka cepoties skaisti paceļas. Ja vēlaties īpaši pufīgu struktūru, var pievienot 1 ēdamkaroti mannas. Ja gadījušies ļoti saldi āboli, droši samaziniet cukura daudzumu par 30–40 g, lai kūka nekļūtu pārāk salda. Šī kūka lieliski garšo arī nākamajā dienā — tā saglabā mitrumu un kļūst vēl maigāka.

Nepieciešams:

250 ml kefīra
3 olas
100 ml eļļas
200 g cukura
160 g miltu
10 g cepamā pulvera
650 g ābolu
5 g vaniļas cukura
Šķipsniņa sāls
2 g kanēļa

Noslēgumā

Visas trīs receptes ir vienkāršas, ekonomiskas un piemērotas ikdienai. Lai izceptu ābolu kūku, nav vajadzīgas ne īpašas prasmes, ne sarežģīti produkti. Šie varianti ir pārbaudīti, viegli saprotami un piemēroti gan jaunām saimniecēm, gan tiem, kuri pieraduši pie klasiskām, sātīgām un mājīgām mājas kūkām. Ļoti bieži tieši šādas kūkas kļūst par ģimenes tradīciju — vienu reizi izmēģini, un pēc tam gatavo visu ziemu.

Ja raksts jums noderēja, būsim pateicīgi, ja padalīsieties ar draugiem, lai arī viņi var izmēģināt šīs receptes!